Actieve vankantie in het Zillertal

Wie op zoek is naar een actieve vakantie, zal in het Zillertal niet bedrogen uitkomen. 1.000 km wandelroutes en 800 km mountainbikeroutes leiden wandelaars en fietsers naar de meest idyllische plekjes. Maar ook de meer extreme sporten, zoals paragliding, canyoning en rafting kan je er beoefenen. Het Zillertal heeft zo veel te bieden, dat het moeilijk is om er lang stil te zitten.

Te voet op verkenning

De bergen in de omgeving bieden zowel voor de beginnende wandelaar als voor de ervaren bergbeklimmer tal van mogelijkheden. Wie zich de moeite getroost om hogere regionen op te zoeken zal beloond worden met prachtige rotsformaties, kristalheldere meren, kolkende bergrivieren, imposante watervallen, gletsjers en eeuwige sneeuw. Ook de fauna en flora zijn de moeite waard.

Heb je zin in een meerdaagse tocht, dan kan je overnachten in een van de talloze berghutten. Verwacht geen grote luxe, wel een gemoedelijke en kameraadschappelijke sfeer. In iedere berghut hangt wel een gitaar. Als alle straffe verhalen verteld zijn over de voorbije tocht, wordt er wel eens gezongen. Vanaf tien uur echter gaat de ‘Hüttenruhe’ in, om de mensen die op tijd naar bed willen niet te storen. Voor lange tochten is het immers soms nodig om al rond 4 uur in de ochtend te vertrekken, wil je vóór zonsondergang in de volgende hut aankomen.

Op twee wielen

Ook fietsliefhebbers komen in het Zillertal aan hun trekken. De fiets- en mountainbikeroutes zijn in totaal 800 km lang en leiden de meest getrainde fietsers tot op 2000 meter hoogte. Om niet te verdwalen zijn alle wegen bewegwijzerd. En natuurlijk kan je ook altijd inschrijven voor een begeleide tocht. Wie de echte kuitenbijters wil vermijden, laat zich met de fiets naar boven brengen in een gondellift. Vanuit het bergstation kan je dan met de fiets op verkenning langsheen heerlijke routes hoog in de bergen. Een alternatief zijn de paden langsheen de rivier, beneden in het dal. Die zijn ook vrijwel vlak.

Waterfun en ander avontuur

De rivieren worden niet alleen gebruikt om langs te fietsen. Ook watersport behoort tot de favoriete vrijetijdsbesteding in het Zillertal. Rafting, hydrospeed, kajakken en canyoning laten de avonturiers kennis maken met de kracht van de wilde bergrivieren.

Heb je genoeg van alle nattigheid, dan kan je nog altijd de lucht in. Paragliding en deltavliegen zijn heel populair in het Zillertal. Wie nog geen ervaring heeft als piloot, kan meevliegen als tandempassagier.

Wat je ook onderneemt, een vakantie in het Zillertal is onvergetelijk. Een verblijf in de ongerepte natuur en de gezonde berglucht, is een weldaad voor lichaam en geest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content