Shopping

De meeste winkels zijn open van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur. Winkelcentra hebben langere openingstijden. Ma-vrij van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Zondag is ook in Oslo rustdag, maar souvenirwinkeltjes blijven altijd open. De banken zijn open van 8.15 en 15.00 uur van maandag tot woensdag en op vrijdag en van 8.15 tot 17.00 uur op donderdag.

De meest populaire winkelstraat is de Aker Brygge, naast het stadhuis. Hier vind je echt alles, gaande van dure designer boetieks tot gewone winkels. Ook zijn er op de Aker Brygge ontzettend veel restaurants, cafés, theaters en bioscopen.

Een andere bekende winkelstraat is Karl Johans gate die van het centraal station naar het koninklijk paleis loopt. Op mooie zomerdagen bieden een heleboel straatartiesten je de nodige ontspanning bij het lastige winkelen. Stortorvet is een plein dichtbij de kathedraal en verwelkomt elke dag een openluchtmarkt.

Tussen het koninklijk paleis en het Vigeland park ligt een van de grootste winkeldistricten van Oslo, namelijk in de Hegdehaugsveien, Bogstadveien en Majorstua met vooral designboetieks.

Populair bij shoppers zijn verder twee grotere winkelcentra: Byporten Shopping en Oslo City, allebei vlak bij het centraal station.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content