Praktische informatie

TijdzoneZelfde tijd als in België.

GeldNoorse kroon

Beste reistijdDe beste periode om Noorwegen te bezoeken is in de maanden mei tot en met september.

AfstandBrussel – Oslo: 1.088 km. Dat is 1 uur 30 minuten vliegen.

VerkeersregelsDe meeste verkeersregels zijn hetzelfde als in België, maar je moet wel zowel overdag als ’s nachts mét lichten rijden. Verder worden snelheidsovertredingen en rijden onder invloed streng bestraft. Ook roken achter het stuur is verboden. Ook de verkeerslichten verschillen een beetje van de onze. Voor het rood wordt springen ze op oranje en voor het groen wordt ook.

Het Noorse wegennet is in goede staat, maar de wegen langs de fjorden zijn wel vermoeiend om te rijden. Pluspunt is wel dat er regelmatig plaatsjes zijn om uit te rusten en te genieten van prachtige uitzichten.

In de wintermaanden (half oktober tot half april) zijn de wegen soms erg glad, waardoor het handig is om sneeuwkettingen bij te hebben. Ook kan je dan spijkerbanden huren. Over bepaalde routes mag je in de winter soms enkel in konvooi rijden.

Openbaar vervoerHet openbaar vervoer brengt je, mits een goede planning, een heel eind op weg, maar in de verste uithoeken van het land raak je waarschijnlijk niet. De snelste manier om langere afstanden af te leggen zijn de vele binnenlandse vluchten.

Met de trein raak je vanuit Oslo in de meeste grote steden. De spoorwegen zijn in nationale handen en worden beheerd door de Norges Statsbaner of NSB. In de daluren is het goedkoper dan in de piekuren. Voor de bussen kan je best terecht bij de nationale busmaatschappij Nor-way Busekspress.

Tenslotte vaart er een ferry langs de westkust tot in Kirkenes. Zo kan je gemakkelijk van de ene naar de andere haven varen.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Noorwegen.

Gezondheid Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit220 volt

Telefoonnummer00 47

Nuttige adressenBelgische ambassade in Noorwegen:

Noorse ambassade in België:

LinksVisit Norway

Norway com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content