Vervoer

Vanuit alle grote Nederlandse steden zijn er regelmatig treinen naar Den Haag. Als je in België vertrekt kan met de hogesnelheidstrein of de gewone trein gaan. In Den Haag zijn er twee grote stations: Hollands Spoor en Centraal Station. Er zijn ook nog een aantal lokale stationnetjes in Den Haag.

Den Haag is makkelijk bereikbaar met de auto. Al zijn er regelmatig files in en rond de stad. In het centrum zijn voldoende parkeerplaatsen, maar meestal wel betalend.

Overigens: vanuit de luchthaven Schiphol bij Amsterdam is Den Haag vlot bereikbaar via trein. Om het uur (zelfs ’s nachts) rijdt er een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Den Haag.

De bus en de – soms futuristisch aandoende – tram zijn uitstekende middelen om Den Haag en omgeving te verkennen. Je betaalt met een strippenkaart, die je afstempelt. Het standaardtarief voor een rit is twee strippen. Voor elke zone die je doorkruist, komt daar nog eens een zone bij.

Je kan ook opteren voor een dagpas. Die is 24 uur geldig en je hoeft dan geen rekening te houden met het aantal zones dat je doorkruist. In Den Haag rijden op vrijdag- en zaterdagavond nachtbussen. Ticketjes zijn enkel te koop bij de chauffeur.

Nog dit: Den Haag heeft een oosters alternatief voor de taxi: de Tuk Tuk. Hij is eigenzinnig, exotisch, goedkoop en super handig voor iedereen die snel van A naar B wil. Deze overkapte brommer op drie wielen biedt plaats aan drie personen en rijdt dagelijks. Gewoon aanhouden en instappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content