Tips en links


Tips
Behalve om te zeilen, surfen en schaatsen kan je in Friesland ook prima terecht om te fietsen. Het vlakke land en de weidse uitzichten zullen fervente fietsers zeker bekoren. Friesland beschikt bovendien over een uniek fietsroutenetwerk op basis van fietsknooppunten. Hierdoor ontstaan er honderden, prachtige fietsroutes die je naar eigen goeddunken kunt combineren.

Kennis van de wegen en de paden is dankzij de uitgekiende bewegwijzering niet nodig. De routeborden doen het werk. Je kunt in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt en via genummerde borden. Onderweg vind je informatiepanelen met het totale fietsroutenetwerk, de toeristische attracties, restaurants en overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

De routes voeren over rustige, fietsvriendelijke weggetjes, vlak en goed onderhouden. Tal van culturele en historische bezienswaardigheden zijn uitstekend bereikbaar per fiets. Er zijn vier routekaarten beschikbaar voor Noordoost-, Noordwest-, Zuidoost- en Zuidwest-Friesland.

Wandelaars die rust zoeken komen ook aan hun trekken in Friesland. In de Friese Wouden kan je prachtige wandelingen maken en vrijwel niemand tegenkomen omdat de Waddeneilanden en Drenthe veel bekender zijn als wandelgebied.

Een mooi moerasachtig natuurgebied vind je in Nationaal Park De Alde Feanen bij het dorp Earnewâld. Vooral vogelliefhebbers zullen hier genieten.

In Friesland kan je op allerlei originele manieren overnachten: in een wijnvat, vuurtoren, in het hooi, op een reddingsboot, in een woonwagen, in een tent met bedstee of in het wild (op sommige zogenaamde Paalkampeerterreinen mag dat nog in Nederland).

Links
Beleef Friesland
Toerisme Friesland Totaal
Het Bureau voor Toerisme Friesland
Dagje Friesland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content