Praktische informatie


Ligging
Het nationale park De Hoge Veluwe ligt in de provincie Gelderland tussen de steden Arnhem, Apeldoorn en Ede.

Grootte
5500 hectare

Bereikbaarheid
Het park heeft drie ingangen: in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Het park is zeer eenvoudig te vinden. Op de snelwegen die langs het park lopen staan overal duidelijke borden naar De Hoge Veluwe. Ook met het openbaar kan je er gemakkelijk komen. Kijk daarvoor op de site van het openbaar vervoersbedrijf BBA.

Een groot pluspunt van dit natuurgebied is dat ook personen met een handicap volop kunnen genieten van alles wat de Veluwe te bieden heeft. Op het centrale plein in het park staan gratis speciale rolstolfietsen te beschikking. Er bestaan twee geasfalteerde wandelroutes, de wildobservatieplaatsen kan je bereiken met een rolstoel en alle gebouwen zijn rolstoelvriendelijk.

Aan het centrale plein ligt ook het bezoekerscentrum waar je meer kan leren over de natuur, geschiedenis en cultuur van De Hoge Veluwe. Hier kan je ook terecht voor wandel- en fietsroutes en met al je vragen. Het centrum is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.00 uur, van april tot en met oktober tot 18.00 uur.

Honden mogen gratis mee het park is, maar moeten wel aangelijnd zijn. Ze mogen niet mee naar binnen in het Kröller-Müller Museum, de Beeldentuin, het Bezoekerscentrum en het Museonder. Ze zijn wel welkom in het restaurant De Koperen Kop in het centrum van het park.

Vervoer
Zowel auto’s, fietsen als paarden zijn toegestaan in het park. Bovendien staan er op verschillende plaatsen (onder andere bij alle ingangen) witte fietsen die je gratis mag gebruiken. Openbaar vervoer binnen het park is er niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content