Kinderweekend

Tijdens het kinderweekend op Keukenhof van 10 tot en met 13 april (het Paasweekend) worden er allemaal leuke activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd.

Zo kunnen kinderen in het Willem Alexander paviljoen samen met de Flower Fairies – bekend van de illustraties en gedichtjes van Cicely Mary Barker -, knutselen, tekenen en geschminkt worden als elfje of bloemenkind. Het knutsel- en tekenfestijn staat onder professionele begeleiding en de kinderen zullen zich opperbest vermaken. De kinderen die de mooiste kleurplaat hebben gemaakt, maken bovendien kans op een prachtig Flower Fairy prijspakket.

De Flower Fairies zullen van 10 tot en met 13 april dagelijks aanwezig zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur in de workshopruimte in het hart van het Willem Alexander Paviljoen waar ook nog eens 80.000 bollen in volle bloei staan.

Daarnaast is er voor kinderen gedurende de hele opening een spannende speurtocht, een grote speelweide met verschillende klim- en klautertoestellen, een kinderboerderij en een doolhof.

De Bloemenkinderen
Cicely Barker (1895-1973) publiceerde in 1923 haar eerste Flower Fairies (Bloemenkinderen). Met Victoriaanse precisie maakte ze illustraties van bloemen in combinatie met feeërieke kinderen. Cicely legde in pasteltinten honderden originele tuin- en veldbloemen en bloesems vast. De romantische Flower Fairies zijn na bijna 100 jaar populairder dan ooit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content