Keukenhof

Al 60 jaar is de internationale bloemententoonstelling Keukenhof een van de populairste bestemmingen van Nederland en wereldwijd bekend bij bloemenliefhebbers. Keukenhof opent dit jaar op woensdag 18 maart in aanwezigheid van koningin Beatrix haar poorten.

Acht weken later, bij de sluiting op 21 mei, zullen zo’n 800.000 bezoekers uit alle delen van de wereld tentoonstelling in Lisse – tussen Amsterdam en Leiden – hebben bezocht.

Sinds de opening in 1949 hebben al meer dan 43 miljoen mensen genoten van de bloemenpracht. In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen dit jaar veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.

Thema New Amsterdam – New York

Het thema in 2009 is USA, New Amsterdam – New York, 400 jaar. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de historische relatie tussen de VS en Nederland. In 1609 zette de Vereenigde Oost-Indische Compagnie voet aan wal op het huidige Manhattan en werd New Amsterdam gesticht.

Keukenhof pakt dit jaar uit met een spectaculair bloemenmozaïek van het Vrijheidsbeeld met meer dan 25.000 bloembollen, een verrassende Amerikaanse themaroute en een Amerikaanse tuin. De zeven thematuinen worden elk jaar opnieuw aangeplant en ingericht. Het thema voor 2009 is be green. Meer groen, minder bestrating, meer aandacht voor milieu en ecologie.

Vanaf dit jaar kun je niet alleen gaan fietsen tussen de bloembollenvelden, maar ook inschepen voor een tochtje met fluisterboten door Keukenhof en het prachtige bollenlandschap rondom.

Informatie
Keukenhof
Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content