Evenementen

De Voorjaarkermis vindt plaats naar aanleiding van twee verjaardagen: Koninginnedag (30 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) en duurt 6 dagen. Hij staat op de Lange Voorhout en de Lange Vijverberg, tegenover het Binnenhof en het Mauritshuis.

Scheveningen biedt een brede waaier van evenementen aan. De leukste publiektrekker van Den Haag vindt plaats op vrijdagavond. In juli en augustus wordt elke vrijdag rond 23.00 uur een vuurwerk afgestoken van de Pier. Met het Vuurwerkfestival neemt Scheveningen in augustus afscheid van het seizoen.

Tijdens de zomermaanden organiseert de Stichting Het Voorhout van de Beeldende Kunst op het Lange Voorhout de expositie Den Haag Sculptuur. De tentoonstelling wordt in openlucht gehouden en is dus vrij toegankelijk voor iedereen.

Parkpop is een van de grootste gratis concerten ter wereld. In juni spelen nationale en internationale artiesten in het Zuider Park in Den Haag. Uiteenlopende muziekstijlen zoals reggae, ska en rock komen aan bod. Op Parkpop passeren jaarlijks meer dan 20 acts de revue.

Jaarlijks staat er in juni op het Malieveld een Indonesische markt gedurende 10 dagen. Op de Pasar Malam Bazaar maak je onder meer kennis met de Indische keuken. Daarnaast zijn er curiosa, sieraden en stoffen te koop. Er zijn de hele dag door optredens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content