Praktische informatie

Tijdzone
+ 0 uur

Geld
Euro

Beste reistijd
De beste tijd om Montenegro te bezoeken zijn de maanden mei, juni en September.

Afstand
De afstand tussen België en Montenegro is ongeveer 2000 kilometer. Je vliegt er bijna twee uur over.

Verkeer
Rijden in het binnenland van Montenegro is een interessante ervaring, maar ’s nachts kan je beter niet rijden omdat de wegen niet al te goed zijn. De Moraca Canyon neem je ook beter niet. Deze tweebaansweg heeft een erg slechte reputatie.

Koop een goede wegenkaart want de wegen zij niet goed aangegeven.

Op de hoofdwegen is het vrij vlot rijden. Op snelwegen geldt een maximum snelheid van 120 km/u, op andere hoofdwegen 100 km/u. Er zijn geregeld snelheidscontroles.

Zorg er tenslotte voor dat je genoeg contant geld bij je hebt. Op de meeste snelwegen moet je tol betalten. Auto’s met een buitenlands kenteken betalen meer dan auto’s uit Montenegro.

Openbaar vervoer
Er zijn twee luchthavens in Montenegro: Tivat, aan de baai van Kotor en Podgorica. Je kan ook vliegen op het nabijgelegen Dubrovnik. Zelf naar Montenegro rijden is ook haalbaar: via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië, exact 2000 kilometer vanuit Brussel. Tot Split (1750 km) vrijwel uitsluitend snelwegen. De laatste 250 km (langs de Kroatische kust en Dubrovnik) is in de zomer een zware dobber.

Er loopt één spoorlijn tussen Belgrado in Servië en Bar in Montenegro. Het spoorwegennet in Montenegro is erg verwaarloosd en daardoor niet erg veilig. De komende jaren wordt veel geld geïnvesteerd om de spoorwegen te verbeteren.

Tussen de steden in Montenegro en met steden in de buurlanden zijn goede busverbindingen. In de zomer rijden er nog extra privébusjes die toeristen overal heen brengen waar ze willen.

Documenten
Benodigde documenten voor Montenegro.

Gezondheid
Het gezondheidsadvies voor Montenegro van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies voor Montenegro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220 volt

Telefoonnummer
+ 382

Links
Welcome to Montenegro
Visit Montenegro
Discover Montenegro
National Parks of Montenegro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content