Praktische informatie


Tijdzone
+ 1 uur

Valuta
Lats

Beste reistijd
De zomer is de beste tijd om Letland te bezoeken, tenzij je wil gaan skiën.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Riga is 1411 kilometer. Je vliegt er bijna 2 uur over.

Verkeer
Houd er allereerst rekening mee dat er in Letland nogal veel verkeersongevallen gebeuren. Letten rijden snel en roekeloos.

De verkeersregels verschillen niet zoveel van die in Belgi?. Binnen de bebouwde mag je niet sneller rijden dan 50 km/u, buiten de bebouwde mag je maximaal 90 km/u rijden en op de snelweg maximaal 110 km/u.

De stoplichten zijn wel enigszins verwarrend. Ze worden van groen niet rood, maar eerst knipperend groen, vervolgens geel en daarna pas rood. Bij knipperend groen moet je stoppen als je nog kan remmen (zoals oranje bij ons) en bij geel en rood moet je stoppen.

Bellen mag enkel handsfree, het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5 promille en het dragen van een verkeersgordel is verplicht.

Tussen 1 december en 1 maart zijn winterbanden verplicht en je moet altijd met lichten aan rijden.

Openbaar vervoer
Letland is een klein land en er is maar één vliegveld. Binnenlandse vluchten bestaan dus niet. Je kan beter met de bus dan met de trein reizen. Treinen zijn erg traag en rijden lang niet overal naartoe, terwijl je met de bus redelijk snel overal in het land komt. Zorg wel dat je je van tevoren goed informeert over de routes en tijden. Bij de bushaltes hangen meestal geen kaarten en je moet daarom precies weten waar je heen wil om te kunnen bepalen welke bus je moet nemen.

Documenten
Benodigd reisdocumenten voor Letland.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220 volt

Telefoonnummer
00 371

Links
Official Latvia Tourism Portal
Daily Latvia
Riga Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content