Evenementen

International Bach Chamber Music Festival
Een festival gewijd aan minder bekende kamermuziekstukken van Johann Sebastian Bach. Het festival duurt ongeveer een maand en in verschillende historische gebouwen in Riga brengen internationale kamermuziekensembles de zachte kant van Bach ten gehore.

Winterfest – november tot half februari
Tijdens dit jaarlijkse muziekfestival worden zo’n tien kamermuziekconcerten gegeven ter ere van Cecilia’s dag in november, kerstmis in december, Nieuwjaar en het Orthodoxe kerstmis in januari en de verjaardag van de Hermanis Braun Foundation in februari.

Baltic Ballet Festival – april
Dit festival bestaat sinds 1996. Het doel is om ballet populairder te maken door dansers van het moderne en het klassieke ballet uit de drie Baltische staten samen te brengen. Naast balletuitvoeringen waaraan ook dansers uit andere landen deelnemen, zijn er tijdens het festival seminaries, tentoonstellingen, concerten van balletmuziek en speciale activiteiten voor kinderen en ouderen.

Riga Opera Festival – juni
Tijdens dit jaarlijkse festival worden de nieuwste en beste opera-uitvoeringen verzorgd. Het festival bestaat nog maar een paar jaar, maar krijgt alom lovende kritieken.

Latvian Song Festival – Een keer in de vijf jaar
In Letland zingt iedereen. De meeste Letten zijn lid van een koor en de revolutie waarbij de Russen werden verdreven draagt de naam ‘De zingende revolutie’. Het vijfjaarlijkse songfestival behoort dan ook tot het hoogtepunt van heel wat Letse zangers en zangeressen.

Overal in het land vinden voorrondes plaats waarbij de gelukkigen worden geselecteerd die mogen deelnemen aan het festival in Riga. Tijdens het slotconcert zingen 13.000 mensen tegelijkertijd, een ontroerend en indrukwekkend moment. Het songfestival staat sinds 2003 op de UNESCO-lijst van culturele wonderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content