Bezienswaardigheden

Zagreb: Het opvallendste aan deze ruim 900 jaar oude stad zijn de vele parken en tuinen. Ook de vele statige negentiende-eeuwse gebouwen vallen op. Bijzonder aan Zagreb is het hoogteverschil van bijna 40 meter tussen de oude bovenstad en de modernere benedenstad. Mis in Zagreb vooral het aartsbisschoppelijk paleis met daartegenover de Stefanuskathedraal niet.

Dubrovnik: Prachtig ommuurde historische stad met een autovrij centrum en fraaie historische monumenten. Helaas heeft de oorlog in de jaren negentig zijn sporen nagelaten.

Split: Kunstzinnige en levendige kuststad, vooral bekend om het paleis van Diocletianus, één van de best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd.

Porec: Levendig havenstadje in Istrië. Het Episcopaal complex van de Euphrasiaanse Basiliek in het oude centrum van Porec staat op de Lijst met Werelderfgoederen van Unesco.

Nationaal Park Krka: Park met kristalheldere meren en spectaculaire watervallen, in het bijzonder de Skradinski Buk waterval.

Nationaal park Plitvice: Behoort tot de mooiste natuurgebieden in Europa: 16 groenblauwe meren onderling verbonden door 92 watervallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content