Wat moet je zien?


Het panoramisch uitzicht van op de twee karakteristieke middeleeuwse torens van Lucca: de Torre Guinigi, begroeid met steeneiken en de Torre delle Ore met een 18de-eeuws uurwerk.

Lucca telt 80 kerken. De interessantste zijn de drie basiliekkerken: de Cattedrale San Martino met aanpalend museum, de San Michele in Foro met zijn prachtige zuilengevel en de Basilica di San Frediano met zijn Byzantijns geïnspireerde mozaïek.

Zeer uitnodigende pleinen zijn de Piazza San Martino, Piazza San Michele, Piazza San Francesco en Piazza Napoleone, gebouwd op bevel van zijn zus Elisa Baciocchi.

Het Museo Nazionale, ondergebracht in de Villa Guinigi. Mooiste kunstschat: een 15de-eeuws bas-reliëf ‘Madonna met kind’ van Lucca’s beroemdste beeldhouwer Matteo Civitali.

Via Del Fosso: pittoreske ‘gracht’ met aan weerszijden mooie oude gevels.

Het Casa Puccini met veel persoonlijke bezittingen van de maestro en memorabilia van zijn opera’s.

Het 17de-eeuwse Palazzo Pfanner met zijn monumentale trap en prachtige tuin die aansluit bij de vestingmuren. In de met wijngaarden en olijfbomen begroeide heuvels net buiten Lucca liggen nog meer paleizen en rijke patriciërswoningen. Tot de mooiste behoren de Villa Mansi, Villa Grabau en de Villa Torrigiani.

Lucca ligt op nog geen half uur sporen van en Pisa van de kust, met elegante nostalgische badplaatsen als Viareggio en Forte dei Marmi, een paradijs voor shopaholics. In Torre de Lago Puccini bevindt zich de bekendste villa van de componist en zijn graf. Aan het meer worden elke zomer vier van zijn opera’s opgevoerd.

Lucca leent zich uitstekend tot fietsen. Verhuur: bij het bureau voor toerisme aan de Piazza Verdi of bij Poli naast het bureau voor toerisme aan de Porta Santa Maria.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content