Shopping

Een typisch souvenir uit Venetië is natuurlijk het Venetiaans glas, een productie en een traditie die teruggaat tot het jaar 600. Ook leer, kant, strooien gondelierhoeden en natuurlijk de carnavalsmaskers zijn gegeerde souvenirs.

De duurste en chicste winkels van de stad bevinden zich in de omgeving van het San Marcoplein waar beroemde juweliers en exclusieve kant- en glaszaken hun winkels hebben. In de Strada Nuovo richting station vind je de ‘goedkopere’ kledingwinkels.

Wie van kunst en ambachten houdt, kan terecht in de buurt van de universiteit. Verder kan je voor sieraden en antieke spullen in de vele kleine straatjes terecht. Op de Rialtomarkt kopen de Venetianen hun levensmiddelen, aangezien er in de stad geen supermarkten zijn.

Als je naar het eiland Murano – bekend om dat Venetiaans glas – wil, laat je niet verleiden om een speciale toeristenboot te nemen. Neem de busboot, recht naar het glasmuseum.

De winkels zijn geopend van maandag t.e.m. zaterdag van 8.00/9.00 tot 13.00 uur en van 15.00/16.00 tot 19.00 uur. Sommige winkels zijn ook op zondag open. Banken zijn geopend van 8.30 tot 13.30 uur van maandag tot vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content