Praktische informatie

Tijdzone
0 uur

Valuta
Euro

Beste reistijd
Je kan Italië het beste in het voor- en najaar bezoeken, tenzij je in de bergen wil wandelen. Dan kan je het beste in de zomer gaan. Als je naar Italië trekt om te skiën kan je het beste tussen december en eind maart gaan.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Rome is 1470 kilometer. Je vliegt er ongeveer een uur en drie kwartier over.

Verkeersregels
Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Buiten de bebouwde kom mag je op een tweebaansweg niet sneller dan 90 km/u en op een vierbaansweg niet sneller dan 90 km/u. Op snelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 km/u.

Buiten de bebouwde kom moet auto’s altijd met dimlichten aan rijden. Je moet ook altijd een oranje, geel of rood veiligheidsvestje bij je hebben.

Je mag niet meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed hebben.

Openbaar vervoer
In meer dan dertig Italiaanse plaatsen liggen vliegvelden, maar binnenlandse vluchten zijn erg duur. De trein is juist niet duur en kan je naar heel wat Italiaanse plaatsen brengen. Je hebt de keuze tussen hele snelle treinen (intercity en TGV) en stoptreinen (Diretto en Interregionali). Voor de TGV moet je van tevoren reserveren. Toeristen kunnen gebruik maken van allerlei kortingskaarten.

Je kan ook kiezen voor de bus. Tussen de steden rijden meestal expresbussen. Sommige plaatsen kan je niet bereiken met de trein, enkel met de bus. Houd er rekening mee dat lokale bussen soms maar enkele keren per dag rijden en in het weekend soms helemaal niet. Bussen mogen bovendien enkel in de eigen regio rijden en de bustijden in de verschillende regio’s zijn niet op elkaar aangepast waardoor je soms erg lang moet wachten.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Italië.

Gezondheid
Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220 Volt

Telefoonnummer
00 39

Links

The Italian Government Tourist Board

Italy Tourism

Ultimate Italy

Italy Travel Net

Italië.nl

Delicious Italy

Discover Italia

Toscane

Umbrië

Capri, baai van Napels en Amalfi kust

Vaticaanstad

Veneto

Latium

Piemont

Trentino – Zuid-Tirol

Sicilië

Firenze

Rome

Venetië

Milaan

Napels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content