Op de piste

Op de vrijwel platte top van Kronplatz kunnen beginnende skiërs hun eerste meters glijden. Of je kan er genieten van een terrasje. Ook onderaan de berg liggen enkele ideale pistes voor beginners en kinderen. Qua hellingen zijn er zowel sportieve, die veel kracht vragen, als rustigere afdalingen om gewoon te genieten. Alles samen zijn er meer dan 100 kilometer pistes.

Zo kan je Kronplatz langs drie kanten afdalen. Aan de noordzijde ligt een pittige afdaling in poedersneeuw tot in Reischach, aan de oostkant ligt de brede, erg geliefde Sylvester-piste in de richting van Olang en in het zuiden voert de afdaling tussen prachtige landschappen naar St. Vigil. Naast die drie pistes is er ook nog Erta, een nieuwe zwarte piste. Tenslotte brengt een busrit van 20 minuten je naar Sompunt, waar je een aansluiting hebt op de Sella Ronda, de legendarische omronding van de Sellastock.

Met zijn meer dan dertig liften, waaronder kabelbanen, zetel- en skiliften, biedt Kronplatz een uitgebreide infrastructuur. Met een capaciteit van 64.000 personen per uur zijn er dan ook quasi nooit wachttijden.

Om aan de pistes te raken kan je gebruik maken van een bus. Die brengt je snel en comfortabel tot aan de voet van de bergen. Ook erg handig zijn de skidepots. Daar kan je ’s avonds je materiaal opbergen, zodat vermoeiend gesleep definitief tot het verleden behoort.

Ook langlaufers komen aan hun trekken in Kronplatz. Tussen de ongeveer 200 kilometer loipen zit voor ieder wat wils. Met onder andere een piste van zo’n veertig kilometer behoort het Gsieser Tal tot het absolute langlaufbolwerk.

Tenslotte vormt het Snowpark Kronplatz de nieuwste attractie in het skioord. Dit grootste en modernste snowpark van Italië ligt naast de Belvedere-piste en is dus erg zonnig georiënteerd. Zowel skiërs als snowboarders kunnen zich er vrij uitleven.

Om van al deze faciliteiten gebruik te maken heb je een Skirama Kronplatz-skipas nodig. Kies je voor de Dolomiti Super-skipas, dan krijg je zelfs toegang tot 450 banen en meer dan 1200 kilometer pistes. Via de chip in elke skipas krijg je automatisch toegang tot de skigebieden. Geen problemen meer bij het te voorschijn halen van je skipas en dus een vlottere toegang tot het skidomein.

Meer info

Kaart van het skigebied

Skipistes

Plan van de pistes

Skipas

Prijs skipas

Webcams

Foto: Kronplatz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content