Onderweg

Venetië moet je te voet afwandelen, want auto’s zijn er niet toegelaten. Vreemd genoeg zijn ook fietsen en de wereldberoemde Italiaanse Vespa’s in Venetië verboden. Alle vervoer gaat er over water, zelfs de ambulance.

Dit mag echter geen enkel probleem zijn, want de stad is amper 5 km lang en 2 km breed (zowat de omvang van het Central park in New York). Een wandeling van Oost naar West neemt slechts 30 minuten in beslag, maar hou er wel rekening mee dat je meerder malen verloren loopt. Maar dat is dan ook de bedoeling als je in Venetië bent.

Maak vooral gebruik van de waterbussen. Lijn nr.1 stopt aan alle haltes en biedt de meest overzichtelijke en onvergetelijke rondvaart, vooral ’s avonds wanneer de paleizen verlicht zijn. Je kan een enkeltje kopen, maar die zijn nogal duur. Koop dus een dagticket of een driedagen ticket.

De traghetti zijn ferryboten die ofwel – door gebrek aan bruggen – oversteken op het Canal Grande of regelmatig naar verdere bestemmingen (eilanden) varen. Watertaxi’s in Venetië zijn zowat de duurste taxi’s van Europa. En de befaamde gondels kunnen heel romantisch lijken, maar kosten een fortuin. Je spreekt voor je vertrekt eerst best een prijs af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content