Kronplatz

Het skigebied Kronplatz combineert Oostenrijkse ‘Gemütlichheit’ met Italiaanse flair en traditie met moderniteit. Aangezien het oord beschut ligt achter de Alpenreuzen, is het één van de zachtste streken van Europa.

Kronplatz bestaat uit dertien dorpen, die rond de opvallende 2.275 meter hoge gelijknamige berg liggen. De karakteristieke panoramaberg heeft een hoogplateau als top, zachte hellingen en weinig of geen bomen. Dat maakt Kronplatz tot een ideale skiberg voor zowel beginners als gevorderden.

De dertien dorpjes liggen op een hoogte tussen 786 en 1.650 meter boven zeeniveau. Van het charmante middeleeuwse Bruneck over de zonnige wandelparadijzen Terenten en Pfalzen tot het authentieke skiparadijs St. Vigil in Enneberg.

Die dorpjes tussen de Dolomieten en de Alpenhoofdkam vormen samen het Pustertal. Dit modernste skigebied van Zuid-Tirol telt ongeveer 25.000 bedden. Bovendien is Kronplatz sinds enkele jaren verbonden met de Dolomiti Superski.

Het winterseizoen loopt in de regio van eind november tot eind april. In die periode is de sneeuw verzekerd door de inzet van meer dan 200 sneeuwkanonnen en 35 rupsvoertuigen.

Foto: Kronplatz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content