Hoe geraak je er ?

Rome heeft twee vliegvelden: Fiumicino (Leonardo da Vinci), dat ongeveer 30 km van Rome afligt, en Ciampino zo’n 15 km ten zuidoosten van de stad. De meeste vliegtuigen landen op Fiumicino en vanaf daar kan je de sneltrein nemen naar de stad. Die doet er ongeveer 30 minuten over en loopt van 7.00 tot 22.00 uur. Je kan ook een gewone trein nemen en dat kost je ongeveer 40 minuten. De gewone trein loopt van 6.30 tot 23.30 uur.

’s Nachts rijden er bussen naar de Termini en Tiburtina-stations; dat zijn allebei minder aangename buurten in de nacht en je kan daarom het beste van daaruit meteen een taxi nemen naar je plaats van bestemming.

Vanaf Ciampino kan je best de bus nemen die tussen 6.50 en 23.40 loopt. Je kan natuurlijk ook voor een taxi kiezen, maar dat is een stuk duurder.

De meeste internationale treinen komen aan op het Termini-station. Dat is tevens een bus- en metrostation zodat je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar andere plaatsen in de stad kan.

De treinen die in de nacht aankomen stoppen in de stations Ostiense of Tiburtina, die iets verder buiten de stad liggen. Ook van daaruit kan je de bus, metro of taxi naar de stad nemen. Een treinrit van Brussel naar Rome, komt neer op zo’n twintig uur.

De meeste internationale bussen komen aan op één van de volgende metrostations: Lepanto, Ponte Mammolo, Tiburtina, Anagnina of Fermi.

Nog dit: over de weg is Rome 1.450 kilometer, gerekend vanuit Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content