Hoe geraak je er ?

Venetië heeft twee luchthavens: Marco Polo en het kleinere San Giuseppe in Treviso. Marco Polo ligt op 12 km van het centrum. Van de luchthaven kan je de openbare bus nr. 5 nemen naar het Piazzale Roma ofwel de duurdere privé-bussen van de ATVO (Azienda Trasporti Veneto Oriëntale). Romantischer en nauwelijks duurder is de waterbus of vaporetto.

De laatste waterbus vertrekt iets voor middernacht vanuit de luchthaven. Nog een (dure) mogelijkheid: de watertaxi. Je betaalt natuurlijk minder voor een gewone taxi, maar die geraakt niet overal.

San Giuseppe ligt 32 km van de stad en wordt voornamelijk gebruikt door de goedkope luchtvaartmaatschappijen. Het transport naar de stad neemt iets meer tijd in beslag: er is een shuttle naar de Piazzale Roma. Maar je kunt ook de gewone bus nr. 6 naar Treviso nemen en van daaruit kiezen uit bussen of treinen naar Venetië.

Het eindstation van de treinen is het station Santa Lucia op het einde van het Canal Grande. Van daaruit vertrekken regelmatig waterbussen (nrs. 1 en 82).

Voor wie hier met de auto komt: Venetië is verbonden met het vasteland door de 1 km lange Ponte della Libertà die aan Piazzale Roma eindigt. Daar zijn twee parkings, waar je de auto kwijt kan. Maar let op, ze zijn zeer duur en altijd drukbezet. Als je met de wagen komt, is het dus aangeraden om ’s morgens vroeg te arriveren. Er is nog een parkeerplaats in Tronchetto, van waar je een waterbus kunt nemen naar het centrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content