Après-ski

Na het skiën kan je in Kronplatz terecht voor heel wat ander bruisend vertier. Van traditionele cafés tot erg trendy bars: overal ruik je het zonnige zuiden. Van verse cappuccino en heerlijke wijnen over gebraden spek en gesmolten kaas tot de typische, Zuid-Tiroolse knoedels.

De lange traditie van die knoedels blijkt onder andere uit een 13e eeuwse fresco in de burchtkapel van Hocheppan bij Bozen. De sappige deegwaren zijn gevuld met spek, kaas of paddenstoelen, maar ook met abrikozen en kwark. Ze bestaan dus zowel in een hartige als een zoete variant.

Om de lekkernij extra in de kijker te zetten vindt jaarlijks de ‘Knoedelmarathon’ plaats. Op de 3e zondag van januari kan je op de 42 kilometer lange dalloipe in het Gsieser Tal van restaurant naar restaurant glijden. Op elke stopplaats staat een ander soort knoedel op het menu. Het evenement is uitgegroeid tot de grootste volkslanglauf ter wereld. Al kan je ook gewoon wandelen of de bus nemen tussen de culinaire stops.

Daarnaast kan je tijdens het skiën terecht in één van de veertig hutten in het skigebied. De meeste beschikken over prachtige zonneterrassen. Voor film en theater moet je in het dorpje Bruneck zijn, voor grote discotheken zowel in Bruneck als Olang.

Ook qua gastronomie biedt Kronplatz een mengeling van Oostenrijk en Italië. Culinair genieten na een vermoeiende dag in de buitenlucht vormt in Kronplatz geen enkel probleem. Van het pizzarestaurant ‘K1’, dat na het eten transformeert tot disco, in Bruneck over slow food-restaurants, die met producten van de eigen boerderij werken, tot enkele door Gault Millau bekroonde restaurants. En voor de allerkleinsten is er het Croni-kinderrestaurant.

Foto: Kronplatz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content