Algemene informatie

Ligging
Valle d’Aosta is de kleinste Italiaanse regio en ligt in het noorden van het land en grenst aan Frankrijk en Zwitserland.

Oppervlakte
3262 km²

Hoofdstad
Aosta

Talen
Italiaans en Frans

Hoogste punt
Gran Paradiso met 4061 meter.

Klimaat
Omdat Valle d’Aosta afgeschermd wordt door hoge bergen als de Mont Blanc en Matterhorn kent het een milder klimaat dan de gebieden aan de noordelijke kant van de bergen. De gemiddelde temperatuur in januari ligt rond de 5°C en in juli rond de 25°C. De meeste neerslag valt in de maanden november, december, maart en april. De zonnigste maanden zijn juni en juli.

Beste reistijd
Je kan Valle d’Aosta het hele jaar door bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes en mogelijkheden. In de lente staan alle Alpenbloemen in bloei en in de zomer kan je tot hoog in de bergen wandelingen maken. In het herfst is de hele regio getooid in prachtige herfsttinten en in de winter kan je in Valle d’Aosta uitstekend ski?n.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Valle d’Aosta is 865 kilometer.

Bereikbaarheid
De luchthaven Corrado Gex in de buurt van Aosta is alleen vanuit Rome bereikbaar. Vanuit België vlieg je het beste naar Genève (151 kilometer naar Valle d’Aosta), Milaan (168km) of Turijn (121km).

Je kan ook met de trein of bus reizen. Je neemt de trein in Brussel Zuid naar Turijn en reist vervolgens via het regionale spoornet via Chivasso naar Aosta. Je kan ook de trein naar Chamonix nemen en van daaruit met de bus naar Courmayeur en Aosta. Vanuit België rijden er bussen van Eurolines rechtstreeks naar Aosta.

Met de auto bereik je Valle d’Aosta gemakkelijk via de Franse, Duitse of Zwitserse snelwegen.

Meer informatie
Visit Aosta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content