After 8

Als je onder uitgaan disco’s, clubs en nachttenten verstaat, dan ben je in Venetië op de verkeerde plek, want die zijn er haast niet. Om twee redenen: overlast (lawaai) omdat alles op elkaar gepakt staat en de afwezigheid van jongeren.

Op het mondaine eiland Lido vind je wel enkele discotheken en casino’s die geopend zijn van juni tot september. Maar het grootste deel van het Italiaanse sociale leven speelt zich ook na acht af in de buitenlucht op de talrijke pleinen.

Vooral het Santa Margheritaplein in de studentenbuurt Dorsoduro is populair. In de herfst vinden er op het San Marco concerten plaats, als het tenminste niet onder water staat.

Het leukste nachtelijke tijdverdrijf blijft gewoon wandelen langs de kanalen, vooral tijdens het carnavalseizoen wanneer de hele stad vermomd en verkleed loopt. Een avondlijke wandeling laat je proeven van de bijzondere sfeer van deze stad. En er zijn natuurlijk veel minder toeristen die voor je voeten lopen. Venetië is overigens heel veilig ’s nachts, misdaad is er vrijwel onbestaand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content