Waterdichte schoenen en regenjassen moet je constant bij je hebben. De stad heeft namelijk een zeer nat klimaat. De winters zijn lang en grijs, met op sommige dagen enkel vier uur daglicht.

Het is er echter niet zo koud als je zou denken.

In de zomer krijg je de beroemde middernachtzon te zien. De inwoners laten zich dan van hun meest kleurrijke kant zien en de straten stralen een heuse carnavalsfeer uit.

‘Reykjavik this month’ en ‘What’s On In Reykjavik’ zijn twee handige gidsjes met de culturele agenda in Reykjavik. Je kan ze gratis verkrijgen bij de toeristische bureaus en de meeste hotels.

Een leuk uitje is een dagje plonsen en ploeteren in de Blauwe Lagune. Net buiten de stad ligt een gigantisch meer dat door vulkanische warmte wordt verwarmd, een geothermisch wonder. Dit is typisch voor een land waar het krioelt van de warmwaterbronnen.

De IJslanders noemen deze idyllische plek de “Blauwe Lagune”. Je baadt er letterlijk in de natuur, meer bepaald in een bad van lavarotsen met de temperatuur van het water constant rond de 20 °C. De hele tijd rijzen mysterieuze rookwolken uit het water op en word je af en toe opgeschrikt door het lawaai van een spuitende geiser.

Hier situeert zich een stukje van het IJslandse sociale leven. Het zwembad kan zowel in de zomer als in de winter worden bezocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content