Sport in Ierland

In de internationale sportwereld begint Ierland steeds meer mee te tellen. Een goed voorbeeld daarvan is de golfsport. Ook watersporters hebben ruime keuze zoals surfen, waterskiën, duiken en zwemmen. Wandelen is natuurlijk een uitstekende manier om Ierland te leren kennen.

Sportvissen

Voor sportvissers is Ierland een waterparadijs waar ze hun sport kunnen beleven in een adembenemend mooie omgeving. Het uitgebreide netwerk van kanalen, meren, rivieren en natuurlijk ook de zee, maakt iedere vorm van visserij mogelijk: vissen op roofvis, witvis, zalm en forel, vliegvissen en zeevissen.

In de Ierse Republiek heb je voor de meeste visserij op witvis en roofvis geen akte van de staat nodig, net zo min als voor het vissen op bruine forel. Een vergunning en een akte is wel benodigd voor het vissen op zalm en zeeforel. Deze zijn verkrijgbaar voor verschillende perioden: van slechts één dag tot gedurende de hele periode van je verblijf.

Informatie
Angling Ireland

Motorkruisers

Er is bijna geen betere manier om Ierland te leren kennen dan met een motorkruiser. Eindeloos toeren over een rijke variatie aan meren, kanalen en rivieren waaronder de rivier de Shannon, het Grand en Royal Canal, de Shannon-Erne Waterway, Lough Erne en de rivier de Barrow.

Deze vakanties zijn voor veel mensen ideaal, of je er nu met je gezin op uittrekt of met een groepje vrienden en vriendinnen. Varen met een comfortabele motorboot betekent nu eenmaal heel veel plezier in een prachtige omgeving. Het maakt niet uit of men enige ervaring heeft in het besturen van een motorboot. Het verhuurbedrijf zorgt ervoor dat je goed geïnstrueerd het water op gaat zodat je de boot volledig onder controle hebt.

Informatie
Waterways Holidays
Inland Waterways Association of Ireland
Waterways Ireland

Fietsen

Fietsen is een bijzonder populaire sport in Ierland. Op de fiets kan je Ierland op een plezierige manier verkennen, je hebt alle tijd om van het landschap te genieten en je kunt stoppen waar je maar wilt. Een aantal bedrijven organiseert tochten met en zonder gids. In de meeste gebieden zijn fietsenverhuurders waar men een fiets kan huren voor tochtjes in de omgeving.

Informatie
Cycling Ireland

Paardrijden
De leren hebben iets met paarden. De paardenrennen worden ook wel aangeduid als een koningssport en dat heeft een goede reden. In Keltische tijden, volgens de toen geldende ‘Brehon’ wetten, was het racen op paarden alleen toegestaan aan ‘prinsen en zonen van edellieden’.

Gelukkig is het nu anders; bezoekers zijn van harte welkom om ook in het zadel plaats te nemen. Paardrijvakanties en het maken van tochten is zowel mogelijk voor beginners als voor meer ervaren ruiters. En voor wie niet zelf op een paard wil zitten is er altijd nog de mogelijkheid vakantie te houden met paard en wagen.

Als het genoeg voor je is om van een afstandje naar prachtige paarden te kijken, dan is een bezoek aan de National Stud Farm nabij Kildare aan te raden. Hier worden volbloedpaarden gefokt en er is ook een bezoekerscentrum. De meeste mensen zien paarden echter graag in volle actie, en daarvoor zijn alle mogelijkheden: van crosscountry races tot dressuurwedstrijden en show jumping. De sfeer tijdens zo’n evenement is altijd fantastisch.

Informatie
Equestrian Holidays Ireland

Met paard en wagen

Reizen met paard en wagen levert de perfecte combinatie op van eigen vervoer en goed verzorgde accommodatie. Het is een zeer rustgevende manier om het land te verkennen in een aangenaam tempo. Je moet natuurlijk wel rekening houden met enig extra werk zoals het voeren van het paard, borstelen en het voor de wagen spannen van het paard.

Informatie
Horsedrawn in Ireland

Golf

Met meer dan 400 golfbanen, keurig verspreid over heel Ierland, is er voor iedereen ruime gelegenheid om deze sport te beoefenen. Ervaren golfers en beginners vinden in Ierland de ultieme golfuitdaging, ongeacht welke handicap men heeft. Ierland beschikt over niet minder dan een derde van alle golflinks in de wereld.

Informatie
Golf Ireland

Wandelen

De natuur in Ierland en het afwisselende landschap maken het land ideaal voor wie er te voet op uit wil trekken. Wandelen is één van de meest geliefde buiten activiteiten. Door Ierland staan verschillende wandeltochten aangegeven: voor mensen die veel wandelervaring hebben en voor minder fanatieke lopers.

Er zijn routes met een bepaald thema, tochten met een gids, routes die gewijd zijn aan bepaalde onderwerpen, natuurwandelingen, bergwandelingen, paden die langs de allermooiste plekjes leiden en de zogenoemde Waymarked Ways.

Informatie
Walking Ireland

Watersport

Voor watersporters is Ierland een perfecte bestemming. Of je nu houdt van kanovaren, roeien, zeilen, duiken, surfen, snorkelen of windsurfen, er zijn genoeg centra waar je je hobby naar hartelust kunt uitoefenen.

Informatie
Ireland Watersports

Informatie over Ierland
Discover Ireland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content