Midlands

The Midlands zijn een prachtig gedeelte van Ierland dat werkelijk voor iedereen iets te bieden heeft. Sportliefhebbers komen volop aan hun trekken, maar ook degenen die zijn geïnteresseerd in oudheden of graag een wandeling maken door een schitterende omgeving.

Tot de Midlands behoren de counties Kildare, Laois, Longford, Louth, Meath, Offaly, Westmeath en Tipperary. Deze counties zijn rijk aan historische stadjes en dorpjes zoals Tullamore, bekend van zijn whiskey, Abbeyleix met zijn 12e-eeuwse cisterciënzer klooster en het stadje Athy gesticht in de tweede eeuw.

Ook de fraaie natuur van de Midlands zal je aangenaam verrassen. Een wandeling langs één van de vele meren of rivieren is een heerlijke ervaring. Een bootvakantie behoort ook tot de mogelijkheden. Je kan een dagtocht of een cruise van meerdere dagen maken op de River Shannon, het Grand Canal en de Barrow River.

Als je golft, dan vind je in de Midlands enkele van de beste golfbanen in Ierland, waaronder de wereldberoemde K Club. Het paardenmuseum en de nationale paardenfokkerij liggen eveneens in de Midlands. Hier worden ’s werelds beste volbloedpaarden gefokt.

De imponerende overblijfselen van het klooster van Clonmacnoise, één van de oudste Christelijke nederzettingen in Ierland, vind je aan de oever van de rivier de Shannon. Clonmacnoise werd in de zesde eeuw gesticht en omvat onder meer de ruïnes van acht kerken en drie hoge Keltische kruisen.

Informatie
Discover Ireland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content