Evenementen

Dublin Film FestivalDit jaarlijkse evenement vindt plaats in maart in verschillende bioscopen waaronder Savoy en Screen.

St. Patrick’s DayOp 17 maart wordt St. Patrick’s Day in Dublin gevierd met een grote optocht van praalwagens en fanfares die door de straten trekken. Daarna wordt er de hele nacht door gefeest.

PaasopstandOp de Eerste Paasdag wordt de Paasopstand uit 1916 herdacht.

Bloomsday
Op 16 juni worden er allerlei feestelijkheden georganiseerd rond het leven en werk van James Joyce, waaronder een wandeling gebaseerd op het boek Ulysses.

James Joyce Summer School Deze Summer School vindt plaats in de maand juli en het houdt in dat er lezingen, bijeenkomsten en seminaries rond het werk van James Joyce bijgewoond kunnen worden.

Temple Bar Blues FestivalDit festival vindt plaats in juli. In de pubs treden bluesgroepen op en daarnaast worden er films vertoond en lezingen en workshops georganiseerd.

Dublin Theatre FestivalEind september, begin oktober worden er gedurende drie weken nieuwe producties en experimenteel toneel vertoond. Je moet lang van tevoren reserveren voor dit evenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content