Evenementen

Cork Midsummer Festival: Dit jaarlijkse cultuurfestival in juni schenkt vooral aandacht aan theater, film, dans, beeldende kunsten, beeldhouwkunst, literatuur en poëzie. Je kunt ook deelnemen aan een grote picknick in het park of een boottochtje maken op de rivier Lee. Dit festival is geschikt voor alle leeftijden.

Cork Folk Festival: Op dit festival treden zowel lokale als nationale en internationale folkmuzikanten op. Je kan er ook workshops volksdans volgen.

Guinness Cork Jazz Festival: Dit is een van de drie grootste jazzfestivals ter wereld. Ieder jaar zijn er 40.000 bezoekers van de partij. Er treden meer dan duizend muzikanten op uit ruim dertig landen. De optredens vinden plaats in de vele pubs en clubs van Cork. Daarnaast zijn er heel wat voorstellingen in openlucht en zorgen straatartiesten voor een gezellige sfeer. Het festival duurt vier dagen en vindt plaats op het einde van oktober.

Cork Film Festival: Dit festival bestaat sinds 1956 en is uitgegroeid tot een vaste waarde. De beste Ierse filmscènes worden er vertoond, maar ook internationaal werk komt aan bod. Je kan er gaan kijken naar langspeelfilms, documentaires en kortfilms op verschillende locaties in de stad en er is zelfs een drive-infilm. Het festival vindt elk jaar plaats in de tweede of derde week van oktober.

Meer info

Cultuur in Cork

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content