Bezienswaardigheden


Huntington Castle, Carlow
Prachtige tuinen, maar wat dit kasteel bijzonder maakt is de tempel voor de godin Isis in de kelder en een oude wijnstok in de plantenkas!

Kilkenny Castle
Een kasteel uit de 12e eeuw, verbouwd in de Victoriaanse tijd en omgeven door een uitgebreid park.

Jerpoint Abbey, Kilkenny
Bijzondere Cisterciënzer abdij uit de 12e eeuw, een mijl ten zuidwesten van Thomastown. Unieke inscripties in de kloostergangen.

St. Canices Cathedral, Kilkenny
De kathedraal kwam gereed in 1285 en is de op één na langste kathedraal in Ierland. Het rijkbewerkte hout en steen in het interieur dateren uit de 13e eeuw.

Reginalds Tower Museum, Waterford
De ronde stenen toren staat al meer dan duizend jaar op deze plek als waker over de kades van Waterford. Het huidige bouwwerk dat uit de 12e eeuw stamt is het oudste niet-kerkelijke gebouw in een Ierse stad.

Waterford Crystal Visitors Centre
Waterford Crystal heeft een goede traditie op te houden waar het gaat om het gastvrij ontvangen van bezoekers uit de hele wereld. Met een gids kan je de verschillende productiehallen bezoeken waar ambachtslieden werken aan het wereldberoemde kristal.

Voorouderlijk huis van J.F. Kennedy, Wexford
In dit huis werd de overgrootvader van de Amerikaanse president John F. Kennedy geboren. Het bezoekerscentrum verzorgt een interessante rondleiding door de originele boerderij. Er is ook een audiovisuele display en er zijn voorwerpen te zien die aan de familie toebehoorden.

Hook Lighthouse Visitor Centre, Wexford
Vuurtorens spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Dat is zeker zo bij het Hook Lighthouse dat uit de 13e eeuw stamt en daarmee de oudste nog werkende vuurtoren is in Noord Europa.

The National Museum of Agriculture and Rural Life, Wexford
Gesitueerd in een oude boerderij uit 1810, binnen het uitgebreide en fraaie landgoed (20 ha) van Johnstown Castle. In het museum is een tentoonstelling te zien over de grote hongersnood van de jaren rond 1840 toen oogsten door de aardappelziekte verloren gingen.

Altamont Gardens, Carlow
De meest romantische tuin in Ierland bestaat uit een aantrekkelijke mix van strakke en meer losse tuinstijlen, dit alles op een gebied van ruim 40 hectare.

Powerscourt House & Gardens, Wicklow
Dit landgoed bevat één van Europa’s meest gewaardeerde tuinen en behoort tot de grootste schatten die Ierland in huis heeft. De wonderschone tuinen beslaan een oppervlakte van bijna 20 hectare. De waterval van Powerscourt is de hoogste op de Britse eilanden.

Glendalough Visitor Centre, Wicklow
Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van St. Kevin en Glendalough. Regelmatig worden rondleidingen gehouden over het oude kloosterterrein.

Killruddery House and Gardens, Wicklow
Het best bewaard gebleven voorbeeld van een Elizabethaans landhuis in Ierland en tegelijk ook één van de oudste. De tuinen van Killruddery zijn de oudste in Ierland en behoren tot de belangrijkste op de Britse eilanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content