Bezienswaardigheden


Aran Islands, Galway
Op de drie eilanden Inishmore, Inishmaan en Inisheer waan je je ver terug in de tijd. Je maakt kennis met een levensritme dat uniek is in Europa.

Thoor Ballylee, Galway
Goed voorbeeld van een Iers torenhuis uit de 14e eeuw. Hier woonde W.B. Yeats.

Croagh Patrick, Mayo
Ook wel bekend als de ‘heilige berg van Ierland’. Op deze berg zou St. Patrick veertig dagen lang hebben gevast terwijl hij bad voor de mensen van Ierland.

Galway Irish Crystal Heritage Centre
Een interessante kennismaking met de rijke geschiedenis en cultuur van West Ierland.

Kylemore Abbey & Garden, Galway
Benedictijner abdij, gotische kerk en ommuurde Victoriaanse tuin. In het kerkje bevindt zich mooi beeldhouwwerk en het marmer voor de zuilen werd uit de vier windstreken van Ierland aangevoerd. Er wonen nog steeds benedictinessen in het klooster. In de internationale kostschool zijn enkel meisjes van gegoede families ingeschreven.

Connemara National Park
Dit park behoorde eens tot de landgoederen van het Kylemore Abbey en beschermt een bijzonder moerasachtige landschap lopend vanaf de Atlantische Oceaan naar de toppen van de Twelve Bens mountains. Het park staat ook bekend om de Connemara pony’s die hier rondlopen.

Céide Fields Visitors Centre and Site, Mayo
Een archeologisch gebied van maar liefst l.500 hectare waarop stenen muurtjes, systemen om het land te bewerken, omheiningen en tombes te zien zijn. De nederzetting is 5.000 jaar oud en is de grootste nederzetting uit het stenen tijdperk ter wereld.

Strokestown Park House, Garden and Famine Museum, Roscommon
Gerestaureerd landhuis uit de 18e eeuw waarin het museum is gehuisvest over de grote hongersnood die het land trof in de 19e eeuw. Het huis is omgeven door een prachtige tuin van 2,5 hectare.

Bunratty Castle and Folk Park, Clare
Het best bewaard gebleven middeleeuwse kasteel in Ierland. Het eraan grenzende openlucht museum beslaat ruim 10 hectare en brengt je terug naar het 19e eeuwse Ierland. In het kasteel worden iedere avond de beroemde middeleeuwse banketten gehouden.

The Burren Centre, Clare
Met schaalmodellen, een tentoonstelling en audiovisuele middelen wordt het mysterie van dit gebied voor je ontrafeld.

The Cliffs of Moher, Clare
De Cliffs of Moher zijn uniek. Loodrecht rijzen de indrukwekkende kliffen op uit het water van de Atlantische Oceaan.

The Adare Heritage Centre, Limerick
Voert je terug naar de kleurrijke en enerverende geschiedenis van dit stadje.

King John’s Castle, Limerick
Het symbool van 800 jaar complexe en turbulente geschiedenis in Limerick.

Aillwee Cave, Clare
Grottenstelsel onder de Burren met stalactieten, stalagmieten, overblijfselen van beren en een waterval. Aillwee Cave is een belangrijke attractie geworden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content