Eten & drinken

De Hongaarse keuken is meer dan goulash en sterk gekruide paprika. Heel wat lokale producten staan er op het menu. Specialiteiten zijn stoofpotten en soepen, net zoals in de rest van het land.

Restaurants zijn verplicht om de prijzen op menu’s te vermelden. Enkele jaren geleden was oplichting in restaurants schering en inslag. Gelukkig is dit “lokale gebruik” door politieoptredens in onmin geraakt, maar het blijft oppassen voor zowel de aangerekende prijzen als het gebruik van kredietkaarten.

Veel oude cafeetjes sloten rond de eeuwwisseling hun deuren. Enkele zijn er gebleven zoals New York en Gebaud. In de plaats kwamen nieuwe bars en clubs, vooral in de buurt van VII Liszt Ferenc tér enIX Ráday utca.

Borozós zijn de goedkope wijnkelders in de stad en sörözÅ’s de biertenten. De Hongaren zijn koffiedrinkers gebleven. De consumptie van superstraffe koffie (kávé) is in vergelijking met koffie met melk (tejeskávé) heel populair.

Boedapest is ’the place to be’ voor snoepers en je kunt er nog altijd heerlijk geparfumeerde gebakjes, cakes, pannenkoeken, strudels en ijs krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content