Shopping

Winkelen in Athene is een waar genoegen. Er zijn straatmarkten, winkels met traditionele ambachtelijke producten en haute-couturezaken die in Parijs of New York niet zouden misstaan.

Veel Atheners gaan voor hun huishoudelijke artikelen, kleding en schoenen naar de driehoek tussen de pleinen Omónia, Syntagma en Monastiráki. Voor betaalbare lederwaren moet je naar Mitropóleos, Ermoú, Aiólou en omliggende straten. Aan de chiquere Stadíou en Panpistimíou vindt u juweliers van wereldformaat en grote modezaken.

Winkelen op stand doet u in Kolonáki, waar de duurste galerijen en antiekwinkels van de stad te vinden zijn en waar de nieuwste mode te krijgen is. In Monastiráki en Pláka ziet u veel kruiden- en specerijenwinkeltjes, handels in religieuze zaken zoals iconen en kandelaars, tweedehands boekenwinkels met zeldzame affiches en prenten, en warenhuizen met huishoudelijke artikelen.

Winkels zijn over het algemeen open van maandag tot zaterdag van 8 tot 14u of 9 tot 15u. Op dinsdag, donderdag en vrijdag zijn ze ook open van 17u30 tot 20u30. Uitzonderingen vormen toeristenwinkels, supermarkten, bloemisten en zacharoplasteia (banketbakkerijen), die vaak langer open blijven. In augustus, dé vakantiemaand van de Grieken, zijn vele winkels gesloten.

Openingstijden van banken lopen van maandag tot donderdag van 8u tot 14u, vrijdag van 8u tot 13u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content