Praktische informatie

Tijdzone + 1 uur

GeldEuro

Beste reistijdDe beste maanden om naar Griekenland te reizen zijn mei, juni, september en oktober.

Culturele gedragsregelsWanneer je een kerk of klooster bezoekt moet je een lange broek of langere rok dragen en liefst ook lange mouwen. Ook in restaurants is het gebruikelijk om je een beetje netjes te kleden. De Grieken zijn ondertussen gewend aan topless zonnen, maar volledig naakt rondlopen of in de zon liggen mag enkel op naaktstranden.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Athene is 2.170 kilometer. Je vliegt er ongeveer drie uur over.

VerkeerBinnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op de snelweg 120 km/u. Binnen de bebouwde kom heeft al het verkeer dat van rechts komt voorrang. Daarbuiten gaat het verkeer op de hoofdweg voor. Net als in België mag je maximaal 0,5 promille alcohol in je bloed hebben.

Openbaar vervoerTussen de grote steden rijden snelle treinen. In de rest van het land rijden stoptreinen die vrijwel iedere hoek van het land bereiken. De reis duurt doordat de trein zo vaak stopt erg lang, maar je betaalt er dan ook weinig voor.

Een ander goedkoop vervoermiddel is de bus. Ook daarmee kan je overal komen. Omdat Griekenland zoveel eilanden heeft is ook de boot een gebruikelijk vervoermiddel. Er liggen 123 grote havens in het land.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Griekenland.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Elektriciteit220 Volt

Telefoonnummer 00 30

Links Greek National Tourism Organisation

Greek Tourist Organizer

Greece of the Greeks

Complete Guide to Greece and the Greek Islands

Griekenland net

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content