Onderweg in de stad

Athene biedt een uitgebreid busnetwerk. De bus is goedkoop, maar vaak langzaam en onplezierig vol, vooral tijdens de spitsuren. De drukste periodes zijn van 7 tot 8u30, van 14u tot 15u30 en van 19u30 tot 22u.

Kaartjes kan je kopen bij een períptero (straatkiosk), een loket van het openbaar vervoer of op andere plaatsen die zijn aangegeven. De speciale geel-oranje en geel-paarse trolleybussen zijn heel geschikt om de bezienswaardigheden in het centrum te bezichtigen. Verder zijn er trams en een snel en betrouwbaar metronetwerk.

In Athene rijden ook oneindig veel gele taxi’s. Toch kan het soms moeilijk zijn er één vast te krijgen, zeker tussen 14 en 15u, als de chauffeurs van dienst wisselen. Dan kan u enkel mee als u toevallig een kant op moet die hen goed uitkomt.

Om een taxi aan te houden, moet u op de stoeprand gaan staan en luid roepen waar u heen wilt tegen elke taxi die vaart mindert.

Taxi’s in Athene zijn vrij goedkoop. Afhankelijk van de verkeersdrukte kost een ritje in de binnenstad nooit meer dan 10 euro. ’s Nachts mag een taxis het dubbele tarief aanrekenen, in piekperiodes (rond Kerstmis of Nieuwjaar) kom je er ook niet zo goedkoop vanaf.

Zelf met de auto rijden in Athene vermijdt u best, het kan heel zenuwslopend zijn. Daarnaast zijn vele straten éénrichtingsverkeer en is een parkeerplaats vinden soms gewoon onmogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content