Bezienswaardigheden

In Athene

Acropolis en Parthenon: Acropolis betekent letterlijk bovenstad. De gebouwen stammen uit de vijfde eeuw voor Christus. De Dorische tempel het Parthenon is hét symbool van Athene en één van de bekendste ruïnes in de geschiedenis.

Omónia en Syntágmatos: Twee pleinen in het centrum van het moderne Athene die door twee brede lanen met elkaar verbonden zijn.

Likavitós heuvel: 277 meter hoge heuvel, met bovenop de top het witte kerkje van Ágios

Yórgos. Vanaf deze heuvel heb je een schitterend uitzicht over Athene.

Ethnikí Pinakothíki museum: Voor de buitenkant hoef je dit museum niet te bezoeken, maar binnenin vind je een indrukwekkende collectie Griekse beelden.

Olympion Dhios tempel: Tempel gewijd aan de oppergod Zeus en daarom de grootste tempel van het oude Griekenland.

Elders

Olympia: Hier vonden in 776 voor Christus de eerste Olympische Spelen plaats. In de Griekse Oudheid behoorde Olympia, opgedragen aan de oppergod Zeus, tot de belangrijkste heiligdommen.

Delphi: De oude Grieken geloofden dat de plaats van het Orakel van Delphi het centrum van de wereld vormde. Als je de adembenemende plaats ziet waar de ruïnes zich bevinden, kan je de Grieken bijna geen ongelijk geven.

Mycene: Mycene (1700 v. Chr.) was ooit een machtige Griekse stadsstaat. Er is zelfs een hele periode in de Griekse geschiedenis naar genoemd: de Myceense tijd (van ongeveer 1600 tot 1000 v. Chr.) Tegenwoordig vind je er nog resten van onder andere de koningsburg (Akropolis), de Leeuwenpoort en de Schatkamer van Atreus.

Meteora bij Kalambaka: 24 Byzantijnse kloosters gebouwd hoog bovenop pilaarachtige en grillige rotsformaties. Zes van deze kloosters zijn toegankelijk voor het publiek.

Dion: In dit dorp aan de voet van de Olympus berg vind je de ruïnes van de heilige Macedonische stad Dion.

Samaria kloof: 18 kilometer lange kloof op Kreta, de langste in Europa. De kloof loopt door een prachtig gebied waar je mooie wandelingen kan maken.

Dodoni: Oudste orakel van Griekenland. Het enorme theater uit de derde eeuw voor Christus is nog grotendeels intact.

Knossos op Kreta: Belangrijkste archeologische vondst op Kreta. 3000 jaar geleden vormde deze stad het centrum van het Minoïsche rijk. Nu kan je er de resten van het gigantische paleis van koning Minos bezichtigen.

Klooster Osios Loukas: Mooiste Byzantijnse gebouw in Griekenland met prachtige mozaïeken en fresco’s.

Klooster Agios Ioannis Theologos: Klooster uit 1088 op een heuveltop op het eiland Patmos. Vanaf iedere plek op het eiland zie je het klooster liggen.

Monemvasia: Middeleeuws vestingstadje gelegen op een rotsachtig schiereiland.

Prespa meer: Prachtig meer op de grens met Albanië en Macedonië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content