Vervoer

De tweede grootste luchthaven van Frankrijk, Nice Côte d’Azur, ligt 7 kilometer buiten de stad. Vanuit de luchthaven is het stadscentrum bereikbaar per bus (Bus 23) of per taxi.

Vanuit Brussel kan je elke dag met de TGV naar Nice. Het station is gelegen aan de Avenue Thiers, op enkele minuten te voet van het centrum van de stad. De reis duurt acht uur en enkele minuten.

De bus is een handige manier om de stad te verkennen. Je betaalt per rit of neemt een kaart voor 1 of zeven dagen. Er bestaat ook een tienrittenkaart. Vanuit het busstation aan de Promenade du Paillon vertrekken er bussen naar alle grote steden aan de Côte d’Azur.

Er zijn regelmatig treinverbindingen tussen Nice en de andere belangrijke Franse steden. De trein is het ideale vervoermiddel om naburige badplaatsen zoals Cannes en Monaco te bezoeken.

Als je met de auto naar Nice trekt: dit is net géén 1.200 kilometer. Hou er rekening mee dat er in en rond de stad ’s zomers vaak files zijn. En nog dit: een groot deel van Le Vieux Nice is volledig verkeersvrij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content