Vakantie met de kinderen in Normandië

© Thinkstock

De favoriete reisbestemming van Ingrid van de reisblog ‘Kids Welkom’.

Onze favoriete vakantie met de kinderen was in Village Club Normandy Garden, een van de vakantieparken van Pierre & Vacances in Frankrijk, waar we een lang weekend verbleven tijdens de Paasvakantie.

Het vakantiepark ligt in een bosrijke en heuvelachtige natuuromgeving, op enkele minuten van de zandstranden Villers-sur-Mer en Houlgate. De appartementen, vakantiehuizen en cottages zijn allemaal opgetrokken in Normandische stijl en liggen verspreid in het 12-hectare groot vakantiepark.

Wij verbleven in een charmant cottagehuisje met open keuken, woonkamer, een toilet beneden en boven, een badkamer met bad en douche en twee slaapkamers. Het was er netjes en comfortabel en de keuken was goed uitgerust (koelkast, grill, afwasmachine en reinigingskit). De cottage beschikte ook over een (gemeenschappelijk) tuintje met tuinmeubelen. Op verzoek kregen we een traphekje voor de kinderen, maar je kan er nog veel meer reserveren (bedhekje, stopcontactbeveiliging, strijkijzer, föhn…).

Binnenspeeltuin
Nadat we min of meer geïnstalleerd waren gingen we het park verkennen en kwamen uit bij de Village des Enfants, een grote indoor speelruimte met onder andere een speeltuin, een sportterrein en ook de kinderclubs. Deze zijn onderverdeeld per leeftijd en daar kunnen kinderen tijdens hun vakantie allerlei activiteiten doen.

De speeltuin beschikte over verschillende speeltuigen, aangepast aan de leeftijden van de kinderen. Ideaal voor kruipertjes tot kids van 12 jaar. De speeltuin was heel veilig en de vloer was uit zacht materiaal, er waren echter wel niveauverschillen in de vloer, die niet altijd even zichtbaar waren en waarover je al eens kon struikelen. Aan de zijkanten van de speeltuin stonden er banken voor de ouders. Op het verhard gedeelte stonden er verder nog een tafeltennistafel en een kickertafel. Je kan er voor 1 euro ook koffie krijgen uit een machine. En er zijn propere toiletten voorzien.

Enig nadeel: de speelhal is opgetrokken uit hout en op verschillende plaatsen zitten er spleten tussen de platen, waardoor het er bij slecht weer toch wel wat frisjes is voor de ouders die naar hun kinderen kijken terwijl ze spelen.

Subtropisch zwembad

Na een goede nachtrust (de bedden zijn uitstekend!) trokken we naar het zwembad. Een tip: doe op voorhand de zwemkledij aan, want er zijn slechts enkele kleedhokjes en deze hebben geen banken. Er is voor de kleinsten een ploeterbad met slechts 20 cm water in en allerlei speelgoed (gieters, emmers, potjes…), dat op veel bijval kon rekenen bij de kinderen. Er staan ook twee dieren die water spuiten en een warmwaterwatervalletje. Het water in het ploeterbad is warmer dan in het gewone zwembad, maar zou nog iets warmer mogen. Naast het zwembad en ploeterbad zijn er ook twee jacuzzi’s, waar ook de kinderen van genoten hebben. Er is eveneens een verwarmd buitenzwembad, maar daarvoor was het iets te koud en regenachtig.

Positief: er zijn steeds twee redders aanwezig in het zwembad die, indien nodig, kunnen ingrijpen. En dit hoeft niet enkel in geval van nood te zijn, zo kwamen ze ook tegen grotere kinderen die in het ploeterbad speelden, zeggen dat ze daar niet thuishoorden. Heel attent voor ouders met kleine kinderen.

Minpunt: in het zwembad zijn er geen kindertoiletten.

Andere activiteiten Naast zwemmen en spelen kan je er ook fitnessen, tafeltennissen, boogschieten of naar een van de georganiseerde avonden gaan. Er vinden ook dagtrips plaats naar bijvoorbeeld de markt en als je in groep op reis gaat kan je voetballen, volleyballen of basket spelen. Daarnaast is er nog een petanquebaan en een (betalende) minigolf. Het parcours is leuk en zeer goed onderhouden. Er is ook een buitenspeeltuin, maar door het slechte weer hebben we deze helaas niet kunnen testen.

(Kind)vriendelijk
Het personeel is duidelijk gedrild om de klanten in de watten te leggen en dat is wel leuk. Ook de kinderen krijgen heel veel aandacht van de mensen die er werken. Ze knikken vriendelijk dag, zwaaien naar de kinderen en helpen waar ze kunnen.

Bij aankomst in het park krijg je een kalender met de activiteiten die er op dat moment plaatsvinden. Tijdens het paasweekend werd er bijvoorbeeld een grote paaseierenworp georganiseerd. Daarnaast zijn er op zowat elk uur van de dag wel activiteiten om klein en groot mee te vermaken.
Winkeltje en restaurant

Naast de receptie bevindt zich een superette waar je voldoende kan kopen om enkele dagen in het vakantiepark voor eten te zorgen. De openingsuren vonden wij wel iets minder, voornamelijk omwille van de lange “siësta” in de namiddag. De superette is open van 9u30 tot 12u30 en van 16u30 tot 19u30. Naast de superette bevindt zich ook nog een klein wassalon.

Aan de andere kant van het onthaal ligt er een restaurant met zeer schappelijke prijzen. Er is overigens ook een (betalende) dienst waarbij je een etentje in je huis kan organiseren. Alles wordt ter plaatse gebracht (bbq, pannenkoekenset, gourmet…) zodat je meteen aan de slag kan.

Kortom
Ons verblijf in Village Club Normandy Garden was een voltreffer, de kinderen hebben zich enorm geamuseerd ondanks het slechte weer en wij genoten van hun blije gezichten. Het is er netjes, de mensen zijn er vriendelijk en alles is er tot in de puntjes georganiseerd. Het weer had uiteraard beter kunnen zijn, maar jammer genoeg behoorde dit niet tot de opties bij de reservatie! Positief vonden wij ook dat je bij een kort verblijf al om 14u in het huis mag pas om 12u moet vertrekken. Bij een lang verblijf is het aankomstuur 17u en moet je het huis verlaten om 10u. En bovendien is de eindschoonmaak inbegrepen in de prijs!

Praktische info
Pierre & Vacances
Village Club Normandy Garden
Branville
Normandië
Tel: 0033 891 70 10 72

Extra tips
Het park ligt overigens op slechts 8 km van de kust, ideaal dus voor een uitstap naar de zee! Zie je het niet zitten om in een keer door te rijden naar Branville, dan kan je altijd terecht in een van de vele B&B Hotels voor een overnachting in een familiekamer. Etenstijd en nog niet op je bestemming aangekomen? Ga dan op zoek naar een Courtepaille restaurant, kinderen zijn er koning.

Kids Welkom is het resultaat van twee families met een passie voor reizen.

De familie B. voorziet de Franstalige blog van content, de familie DG. pent reisverhalen neer op de Nederlandstalige blog Kids Welkom.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content