Shopping

Parijs voldoet aan de wildste shoppingdromen. Iedereen denkt waarschijnlijk in de eerste plaats aan Parijs als modestad en je vindt er dan ook winkels van vrijwel alle bekende designers.

Wanneer je meer van kunst houdt, moet je eens een kijkje nemen in de wijk tussen de volgende vier straten: Bonaparte, Saints Peres, Bac en Jacob in het zesde arrondissement. Daar vind je talloze prachtige antiekwinkeltjes. In de Rue Faubourg St. Honoré, in de wijk Marais en in St. Germain des Pres vind je verschillende kunstgalerijen.

En sla de Viaduc des Arts niet over. Voor dit project werden onder protest heel wat onteigeningen uitgevoerd, maar nu is het “viaduct” een centrum van nieuw en aanstormend kunstenaarstalend.

Parijs kent ook grootwarenhuizen. De beste zijn de Lafayette, Au Printemps, La Samaritaine en Colette. Wat je zeker niet moet missen zijn de Parijse markten. De Marche aux Puces bijvoorbeeld heeft meer dan 3.000 kraampjes waar je vrijwel alles kopen kan.

Een andere bekende markt is Vanves, die iedere zaterdag en zondag gehouden wordt. De boekenkraampjes langs de oevers van de Seine zijn ook erg leuk om rond te snuffelen. Boekenliefhebbers hebben trouwens ook grote kans bijzondere boeken te vinden in de boekhandels verbonden aan musea.

Nieuwere marchés au puces of vlooienmarkten met vooral brocante en allerhande snuisterijen, zijn die aan de Porte de Montreuil en St-Ouen/Porte de Clignancourt.

De winkels zijn in het algemeen geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.30 uur. De meeste winkels zijn op zondag gesloten en sommigen ook op maandag. Veel kruidenierszaken blijven langer open.

De banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content