Shoppen

Het aanbod in Euralille is geen hoogvlieger en in de verkeersvrije wijk tussen de Grand’Place en Lille-Flandres trekken vooral de art-decodetails in de gevels de aandacht.

Maar je valt gegarandeerd voor Vieux Lille. In het vierkant tussen de Rue Esquermoise, de Rue Angleterre, de Rue de la Monnaie en de Rue de la Clef vind je luxelabels en hippe jeansmerken, naast delicatessenwinkels, traditionele bakkers, antiquairs en kunstgaleries.

Lille is ook een marktstad: van de voedingsmarkt op de Place du Concert (elke woensdag-, vrijdag- en zondagochtend) tot de populaire zondagsmarkt op de Place de la Nouvelle Aventure in de multiculturele arbeiderswijk Wazemmes – de ideale plek om streekproducten of exotische kruiden en stoffen in te slaan.

In het Beursgebouw wordt van woensdag tot zondag geschaakt tussen de boekenstalletjes, op zondag zijn er tangodemonstraties.

Elk jaar, in het eerste weekend van september, vindt de grootste rommelmarkt van Europa plaats in Lille. Heel de stad wordt omgetoverd in een gigantische markt, die duizenden bezoekers trekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content