Op de piste

Les Deux Alpes is er voor elke skiër. Ook voor experts. Die wagen zich nogal eens in het skigebied van La Grave met veel hors piste-mogelijkheden. Opgelet: voor La Grave heb je ofwel een aparte pas nodig ofwel een combi-pas.

Beginnelingen vinden hier hun gading op de onderste hellingen. Daar liggen de pistes netjes op een rij, maar zij kunnen zich zonder al te veel problemen ook wagen aan een afdaling op meer dan 3000 meter. Het gebied telt ook hogerop heel wat blauwe pistes, maar hier is het weer even opletten, want een aantal blauwe pistes neigen veeleer naar het rode en het kan er soms beroerd druk op worden.

Dat is vooral het geval voor de afdaling van Le Jandri en voor die naar het dorp zelf. Er is slechts één makkelijke piste naar helemaal beneden en die zit vooral tegen het sluiten van de liften propvol. Er zijn alternatieven, maar die zijn dan iets moeilijker.

Over het netwerk van liften niets dan goed: die zijn snel en efficiënt in Les Deux Alpes. En qua oppervlakte heb je zeker niet te klagen in dit immense gebied. Een tip: als je beginneling bent, probeer dan niet op de spitsuren van het onderste deel van het station naar boven te gaan. Aan de enige (rechtstreekse) lift daarvoor naar La Toura, kunnen langere wachttijden ontstaan.

Wat deze bestemming vooral aantrekkelijk maakt, is natuurlijk de aanwezigheid van een gletsjer die op 3.600 meter ligt en meteen de grootste van Europa is. Dit geeft het skiën een extra cachet. Overigens: op de gletsjer kan je ook ’s zomers skiën.

Langlaufers moeten niet hier zijn. Officieel zijn er 25 kilometer pistes geprepareerd, maar daar valt in praktijk weinig van te merken


Plan van de pistes in en rond Les Deux Alpes

Alternatief pistenplan

Tarieven van de skipassen

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content