Op de piste

Chamonix is zonder twijfel één van de grotere skistations. Naar algemeen gevoelen bevoordelen de meeste pistes vooral de betere skiër. Daarom dat Chamonix de beste skiërs uit de vier windstreken aantrekt. Beginners worden er niet echt op hun wenken bediend. Chamonix geeft ruimschoots de mogelijkheid om de eigen limieten uit te testen.

Bijvoorbeeld op les Grands Montets, waar je veel “hors piste” kan gaan. Héél interessant is de meer dan 20 kilometer lange afdaling van de Vallée Blanche. Indrukwekkend gewoon. Je moet er wel een ruime wachttijd voor over hebben aan de kabelbaan – de téléphérique de l’Aiguille du Midi – maar de afdaling die je dan doet, behoort gewoon tot het summum.


Dit skidomein strekt zich uit over verschillende gebieden, die echter niet aan elkaar gelinkt zijn. Dit maakt het gebruik van pendelbussen onvermijdelijk. Zonder wagen ben je dus zeer afhankelijk van het openbaar vervoer en met de wagen moet je rekenen op files. Ook aan de skiliften zelf zijn lange wachttijden niet uitzonderlijk

Nog dit: het is aangewezen om voor sommige uitgestippelde skiroutes een gids te huren. Dit wordt meestal ook aanbevolen voor de Vallée Blanche, maar een ietwat ervaren skiër geraakt hier wel zonder kleurscheuren vanaf. Alleen in het begin is het wat zoeken op de verraderlijke gletsjer.

LINKS

Plan van de liften voor de vier domeinen

Pistenplan Grands Montets

Pistenplan Brévent – Flégère

Pistenplan Balme

Pistenplan Les Houches

Tarieven van de skipassen

Overzicht van de langlaufpistes

Info en prijzen langlauf

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content