Op de piste


Het Grand Massif geldt als een van de grootste skigebieden van Frankrijk en beschikt over meer dan 130 skipistes, in totaal goed voor 265 km met elkaar verbonden slopen die je tot de nabijgelegen dorpen Les Carroz, Samoëns, Morillon en Sixt Fer-à-Cheval brengen.

Flaine zelf telt 50 pistes, goed voor ruim 140 km ski- of snowboardplezier. Nadeel voor de meer ervaren wintersporters is dat er in Flaine zelf maar 4 zwarte pistes zijn, tegenover 15 in het hele Grand Massif. Het grootste deel van de slopen zijn rode en blauwe.

Ook zijn 90 procent van de liften in het Grand Massif en Flaine zetel- en stoeltjesliften, wat dan weer in het nadeel van de minder ervaren skiër of snowboarder is.

Uniek is wel de piste ‘Les Cascades’: 14 km lang, dalend van 2500 meter tot 700 m hoogte en dat langs een prachtig natuurreservaat. Een wondermooie toch, zonder één skilift tegen te komen. De start ligt op de top van Les Grandes Platières.

Voor de freestyle-skiërs zijn er drie ‘jamparks’. Andere sportmogelijkheden: paragliding, quadracen op ijs (slipcursus) en snowscooters.

Links

Aantal piste

Pistenplan

Sneeuwberichten

Eten en drinken

Foto: C. Arnal, Flaine.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content