Op de piste

Ook de pistes zijn erg comfortabel. Meribel beschikt over zo’n 150 kilometer aan pistes van elk type. Van groene tot zwarte. Daarnaast heeft het skioord twee freestyle-parken, twee olympische pistes en twee slalomstadions.

Maar bovenal: Meribel ligt in Les Trois Vallées, het grootste skidomein ter wereld. Dat betekent meer dan zeshonderd kilometer pistes tussen Courchevel en Val Thorens. De verschillende skistations werken samen om te antwoorden op de vraag van de gebruikers, wat betreft het comfort van de liften, maar ook wat betreft het vlotte verloop en de veiligheid op de pistes.

Voor zij die niet van skiën houden, heeft Meribel heel wat andere installaties in petto. Zo kan je er heel wat buitenactiviteiten, zoals sneeuwschoenwandelen, ijsschaatsen, langlaufen, sneeuwscooter- en hondensledetochtjes en allerlei vliegsporten, beoefenen. Maar je kan er ook gewoon relaxeren of winkelen. En natuurlijk mag je de gastronomie niet vergeten. Wanneer je de Franse grens kruist.

Meribel ligt in Savoie, zo’n honderd kilometer ten oosten van Chambéry en zo’n 900 kilometer van Brussel. Na een rit van ongeveer negen uur sta je dus in Meribel. Met de TGV kan je tot Lyon of Chambéry sporen. Van daaruit brengen shuttlebusjes je naar het skioord.

Foto: Meribel-JMGouedard

LINKS

Pisteplan Meribel

Pisteplan Les Trois Vallées

Tarieven skipas

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content