Normandië

Met meer dan 600 kilometer kustlijn, een unieke gastronomie en vele historische monumenten en gebouwen, is de streek zeker een bezoekje waard.

De kust is het meest levendige en toeristische deel van Normandië. Niet te missen is hier de rotskust van Pointe du Hoc, waar in de 1944 tijdens D-Day de landing van de geallieerden plaatsvond.

De bekendste steden van Normandië zijn Caen, gebouwd ten tijde van Willem de Veroveraar die hier begraven ligt, Deauville (Koningin van de Normandische badplaatsen) en Rouen met een laatgotische kathedraal die verschillende keren is nageschilderd door Claude Monet.

En op gastronomisch vlak is Normandië gekend van de echte Camembert, de fruits de mer, en de calvados.

Om het authentieke Normandië te ontdekken kan je de ‘Route du Cidre’ volgen. Die neemt je mee langs uitgestrekte weilanden en heuvels. Je passeert ook echte calvadosmakers, waar je calvados kan proeven.

Wie het over een culturele boeg wil gooien, moet naar Bayeux. Daar vind je het wereldberoemde wandtapijt van de slag van Hastings en een door de Tweede Wereldoorlog ongeschonden historische binnenstad. Je kan ook via de ‘Route des Abbayes’ op zoek naar tal van vooral kerkelijke gebouwtjes.

Één van Frankrijks belangrijkste toeristische trekpleisters ligt in Normandië: de Mont Saint-Michel, een rotsachtig eilandje voor de kust van Normandië met maar één smal, autovrij straatje en een indrukwekkende abdij. De geschiedenis van het eiland gaat terug tot de 7e eeuw. Het groeide uit tot een nationaal symbool toen de Engelsen er tijdens de Honderdjarige Oorlog (1337-1453) niet in slaagden het eiland te veroveren.

Rouen ligt op 340 kilometer van Brussel, ongeveer 3,5 uur rijden met de wagen, en Caen op zo’n 473 kilometer, ongeveer 4,5 uur rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content