Meribel

“Very bel!” Zo kwalificeerden de Britten het skioord toen ze het bij het begin van de twintigste eeuw ontdekten. Zeer mooi dus, met andere woorden. Daardoor kreeg het skistation Meribel, dat in het hart van les Trois Vallées ligt, al snel een uitstekende bijnaam.

En het mag gezegd, het is een erg mooi skioord. De ontwerpers zijn er in geslaagd om in Meribel een bepaald cachet te behouden dat in andere skistations verloren is gegaan. Zo vind je in Meribel houten huisjes, verspreid tussen de bomen. Dus geen appartementsblokken, geen beton en geen opzichtige kleuren. Op die manier worden de natuur en de omgeving er ten volle gerespecteerd.

Met zijn drie verspreide locaties op verschillende hoogtes in de bergen biedt Meribel een waaier aan mogelijkheden: van een familiale skivakantie tot eentje met vrienden. Een constante is dat je van in je living meteen op de latten kan springen, alle huisjes liggen op de piste. Het oude dorp Meribel Village ligt op 1400 meter hoogte. Daar vind je de nodige kalmte en rust voor een ontspannende week.

Een beetje hoger, tussen 1450 en 1700 meter, ligt het nieuwe Meribel. Dat beschikt over alle faciliteiten van een modern dorp. Helemaal bovenaan heb je dan Meribel-Mottaret (1700-1800 meter). Sportievelingen die niets liever doen dan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op de latten staan, vinden hier zeker en vast hun gading.

De drie entiteiten zijn verbonden door een shuttle, die regelmatig en gratis heen en weer pendelt. En natuurlijk ook door de pistes.

Foto: Meribel-JMGouedard

Tekst: Matthieu Lethé

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content