Hoe geraak je er ?

Sinds de komst van de TGV is vliegen op Parijs niet meer interessant. Toch dit. Roissy-Charles de Gaulle, op 30 km van Parijs, is de belangrijkste luchthaven. Hier landen de grote internationale vluchten. De RER B is de snelste verbinding met het centrum (35 minuten).

Air France-bussen vertrekken hier om de 12 à 20 minuten met haltes aan Porte Maillot en Place Charles-de-Gaulle. Andere speciale bussen of airportdiensten (RATP Roissybus, Airport Shuttle, Airport Connection) rijden naar treinstations of de luchthaven van Orly.

De luchthaven van Orly ligt op 18 km van Parijs. Ook hier zijn er regelmatige bussen die vertrekken richting centrum. centraal-Parijs: Airport France Bus en Orlybus of treinen Orlyval en Orlyrail. Dit laatste is een combinatie van een shuttlebus en de RER C.

Wanneer je per trein naar Parijs rijdt kom je aan op het Gare du Nord. De Thalys (TGV) stopt daar ook en dat is de makkelijkste en snelste manier om in Parijs – of in Disneyland Parijs – te geraken. De snelheidstrein doet amper 1 uur en 20 minuten over het traject Brussel-Parijs en rijdt 25 keer per dag.

Als je met de auto gaat: de afstand Brussel-Parijs bedraagt goed 300 kilometer. Let op: parkeren in Parijs valt duur uit en files zijn er een alledaags verschijnsel.

Tenslotte zijn er ook dagelijks bussen van Eurolines die van Brussel naar Parijs rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content