Evenementen

Carnaval wordt in Nice op een uitbundige manier gevierd. Gedurende een tiental dagen trekken er carnavals- en bloemenoptochten door de stad. De feestelijkheden vinden elk jaar plaats in februari.

In maart organiseert Nice het Festin des Cougourdons. Het is een folkloristisch volksfeest dat vreemd gevormde pompoenen opvoert voor decoratieve doeleinden.

La Fête des Mai is een traditioneel familiefeest dat wordt gehouden op elke zondag van mei. Muziek, picknicks en volksdansen vrolijken dan de tuinen en het amfitheater van Cimiez op.

Op een boogscheut van Nice wordt in mei elk jaar het spraakmakende filmfestival van Cannes georganiseerd. Tijdens het festival zakken bekende en minder bekende sterren uit de filmwereld af naar het modaine kustplaatsje. De beste films worden er bekroond met een Gouden Palm, één van de meest prestigieuze filmprijzen.

Het Nice Jazz Festival is een van de belangrijkste jazzevenementen van Europa. In juli zijn er een week lang talrijke optredens in Ciemez.

De ster van Nice schijnt niet enkel tijdens de zomermaanden. In de kerstperiode staat er op de Place Masséna een heus kerstdorp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content