Disneyland Resort Parijs

Beleef angstige momenten in een op hol geslagen mijnwerkerstrein, griezel in het angstaanjagende Phantom Manor of vlieg met Peter Pan naar Neverland. Overnacht in een Victoriaans paleis of in een Wild West Hotel… In Disneyland Resort Paris is alles mogelijk.

De grootste toeristische attractie in Europa ligt 32 kilometer ten oosten van Parijs, in Marne-la-Vallée. Sinds 12 april 1992 kunnen kinderen en volwassenen hier wegdromen in de magische wereld van Disneyland.

Disneyland Resort omvat twee attractieparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Beide parken zijn weer verdeeld in verschillende thema’s die tot in de kleinste details worden uitgewerkt. Wanneer je van de ene naar de andere zone wandelt lijkt het alsof je een geheel nieuwe wereld betreedt.

De thema’s in Disneyland Park

Main Street USA: Over een typische Amerikaanse straat aan het begin van de 20e eeuw rijden oldtimers en paardentrams en kan je genieten van de befaamde Disney Parades.

Discoveryland: Maak een reis in een ruimteschip met de Star Track Flightsimulator, schiet samen met Buzz Lightyear met een laserpistool, bezoek de onderzeeboot Nautilus of maak in een spectaculaire achtbaantocht een reis van de aarde naar de maan.

Fantasyland: Bezoek het sprookjeskasteel van Doornroosje, maak een vrolijke reis rond de wereld, probeer je weg te vinden in het doolhof van Alice in Wonderland of dwaal door het donkere bos waar Sneeuwwitje zich verbergt voor de boze heks.

Adventureland: Beklim de reusachtige boom waar de Zwitserse familie Robinson woont, vaar mee met de Pirates of the Caribbean, wandel door het oosterse paleis van Aladdin of maak met Indiana Jones een bloedstollende achtbaanrit door eeuwenoude tempels.

Frontierland: Probeer niet uit de op hol geslagen mijntrein te vallen op Big Thunder Mountain, loop door het spookachtige Manor House, vaar de Mississippi af in een echte radarboot of maak kennis met de helden uit het Wilde Westen in Fort Comstock.

In de Walt Disney Studios mag je een kijkje nemen in een enorme opnamestudio waar ze net een film aan het opnemen zijn, kan je griezelen bij stuntshows en zie je hoe een animatiefilm gemaakt wordt.

Ook een heus uitgaanscentrum ontbreekt niet in het enorme park. In Disney Village vind je themarestaurants, winkels, bars, bioscopen en een discotheek. Je kan je hier tot in de vroege uurtjes uitleven. Moe gedanst hoef je niet ver te lopen naar je hotel.

Overnachten

Op het terrein van Disneyland Resort liggen zes hotels. Ook de hotels zijn tot de in de kleinste details gebaseerd op een thema. Disneyland Hotel is geheel Victoriaans ingericht, in het New York Hotel waan je je natuurlijk in de Big Apple, het Sante Fe Hotel neemt je mee naar de pueblo’s in het droge New Mexico, in de Newport Bay Club proef je de maritieme sfeer uit New England, de Sequoia Lodge is geïnspireerd op de Amerikaanse natuurparken en de sfeer in het Wilde Westen kan je proeven in het Cheyenne Hotel.

Net buiten het park ligt nog de Disney’s Davy Crockett Ranch waar je met het hele gezin in een gezellige blokhut kan overnachten.

Lees hier alle praktische informatie over uw bezoek aan Disneyland Resort Parijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content