Bezienswaardigheden

In Parijs

L’Arc de Triomphe: Grote Triomfboog op de Champs Élysées. Veel Parijzenaars beschouwen de Arc als het middelpunt van Parijs.

Louvre: Één van de grootste en bekendste musea ter wereld. Dit voormalige paleis bezit een ongelofelijk uitgebreide collectie antiquiteiten, beelden, schilderijen (waaronder de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci) en andere kustvoorwerpen.

Notre-Dame: Gotische kathedraal op het Île de la Cité, een eilandje in de Seine.

Sacre Coeur: Witte basiliek op de heuvels van Montmartre. Montmartre is een gezellige kunstenaarswijk op 130 meter hoogte van waaruit je een mooi uitzicht over Parijs hebt.

Eiffeltoren: Over de schoonheid van dit enorme ijzeren bouwwerk kan je twisten, maar het is ongetwijfeld één van de belangrijkste symbolen van Parijs.

Centre Pompidou: Museum voor moderne kunsten. Het gebouw, los van de collectie, is een bezienswaardigheid op zich. Alle trappen en liften bevinden zich aan de buitenkant van het museum.

Jardin du Luxembourg: Mooiste park in Parijs.

Versailles: Grootste en weelderigste paleis van Europa waar Lodewijk XVI veel van zijn tijd doorbracht. Ook de paleistuinen zijn zeer indrukwekkend.

Elders in het land

Mont Saint-Michel: Rotsachtig eiland voor de kust van Normandië met maar één smal, autovrij straatje en een indrukwekkende abdij.

Avignon: Historische stad met een ommuurd Middeleeuws centrum dat op de Lijst van Werelderfgoederen van Unesco staat.In de veertiende eeuw zetelden hier de Pausen tijdens de zogenaamde Babylonische Ballingschap der Pausen (1309-1376). Het Pausenpaleis kan je tegenwoordig nog bezichtigen. Verder staat Avignon bekend om het theaterfestival Festival van Avignon dat jaarlijks in juli plaatsvindt.

Carnac: Plaats in Bretagne waar talrijke prehistorische monumenten van grote stenen (megalieten) gevonden zijn.

Kathedraal van Amiens: Grootste gotische bouwwerk in Frankrijk.

Kastelen aan de Loire: Langs de Loire liggen ongeveer 140 kastelen, de meeste gebouwd in Renaissance stijl met eromheen prachtige tuinen. Het kasteel van Chambord is met zijn 440 kamers het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire.

De Calanques tussen Marseilles en Cassis : Een kustgebied van 20 kilometer met steile kalkstenen klippen en rustige inhammen waar je kan zwemmen.

Abdij van Fontenay: Abdij uit de 12e eeuw van de Orde der Cisterciënzers. De sobere gebouwen en de rustige ligging midden in de natuur past perfect bij de ascetisch levenswijze van de Cisterciënzers. Sinds 1981 staat de abdij op de Lijst met Werelderfgoederen van Unesco.

Historische dorpjes in de Provence: De Provence staat bekend om zijn romantische stadjes en dorpjes. Één van de bekendste is Gordes, een schitterend dorp op de top van een heuvel. In het kasteel in Gordes kan je de werken van de Vlaamse schilder Pol Mara bezichtigen.

Kathedraal in Straatsburg: Deze gotische kathedraal, gebouwd tussen 1276 en 1439, bezit één van de hoogste kerktorens ter wereld: 142 meter hoog.

Kastelen van de Katharen in de Languedoc en de Provence: De Katharen leefden in de 11e eeuw en waren aanhangers van een godsdienstige stroming afkomstig uit het Oosten. Velen van hen behoorden tot de adel. De katholieke kerk moest niets van deze Katharen hebben en Paus Innocentius III riep in 1210 op tot een kruistocht tegen hen. Hele dorpen, steden en kastelen werden platgebrand en geplunderd. De Sentier Cathare, een wandelroute van 200 kilometer, voert je langs de overgebleven kastelen en ruïnes van de Katharen.

Carcassonne: In deze stad in het zuiden van Frankrijk staat de grootste burcht van de Katharen en vooral bekend om zijn bijna volledig bewaarde citadel.

Grotten van Lascaux: In deze grotten zijn schilderingen gevonden van 17.000 jaar oud.

Annecy: Een prachtig stadje in de Franse Alpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content